İstanbul 7-8-9 Nolu Şubelerin 1. Olağan Genel Kurulları Yapıldı
30 Mart 2024, Cumartesi

Sağlık-Sen İstanbul 7 Nolu, 8 Nolu ve 9 Nolu Şubeleri’nin 1. Olağan Genel Kurulları gerçekleştirildi. Genel kurullar sonucunda İstanbul 7 Nolu Şube Başkanlığına Enver Sinanoğlu, İstanbul 8 Nolu Şube Başkanlığına Ömer Lapanta, İstanbul 9 Nolu Şube Başkanlığına da Mustafa Sağdıç seçildi.

Ortak düzenlenen Genel Kurullara Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, Genel Sekreter Durali Baki, Genel Başkan Yardımcıları Sinan Kuluöztürk ve Mustafa Irgatoğlu, Memur-Sen İstanbul İl Temsilcisi Cesur Öztürk, Sağlık-Sen İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Zafer Caner,  İstanbul Üniversiteler Şube Başkanı İsmail Çor ve delegeler katıldı. 

Genel kurulların Divan Başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu yaptı. 

Genel Başkan Doğan: 39 Branşın Derdine Derman Olmak İçin Mücadele Ediyoruz

Toplantıda delegelere hitap eden Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, sağlık profesyonelleri için verdikleri mücadeleyi ve hayata geçirdikleri projeleri anlattı.  

Hekim Komisyonu’nun düzenlediği Hekim Buluşması’yla ilgili de bilgi veren Doğan, “Hekimlerimizle bir araya geldik. Birçok konu hakkında istişarede bulunduk. Atılacak adımlar, izlenecek yol haritası üzerine verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Sağlık-Sen olarak hekimin, hemşirenin, ebenin, fizyoterapistin, paramediğin emeğinin karşılığını alması için çalışıyoruz. 39 branşın derdine derman olmak için mücadele ediyoruz. Hem bilimsel sendikacılık, hem sosyal sendikacılık yapıyor, hem de özlük ve ekonomik haklarımızın geliştirilmesi için çalışıyoruz. İnşallah bu çalışmalar meyvelerini verecek” ifadelerini kullandı. 

“Çalışanlarımızın Sorunlarını Tek Tek Masaya Yatıracağız”

Bilimsel sendikacılık çalışmalarına ağrılık verdiklerini, 39 sağlık branşını tüm yönleriyle masaya yatıran toplantılar gerçekleştirdiklerini kaydeden Doğan, “Hekimlerimiz, hemşirelerimiz, radyoloji teknisyeni ve teknikerimiz için çalıştaylar gerçekleştirdik. Teknik hizmet sınıfı için bir toplantı yaptık. Bu toplantılara sahadan arkadaşlarımız katılarak sorunlarını dile getirdi. Meslek tanımlarını, özlük ve mali haklardaki konuları, yasal ve mevzuatla ilgili sorunları tüm yönleriyle ele aldık. Bu toplantılardan çıkan sonuçlar rapor haline getirilecek. Bu raporları paydaşlarla paylaşacağız ve sorunların çözümü için mücadele edeceğiz. 39 sağlık branşındaki çalışanlarımızın sorunlarını tek tek masaya yatıracağız, çözüm yolları ortaya koyacağız” diye konuştu. 

“İstanbul’a Özel Taleplerimiz Var”

İstanbul’daki sağlık profesyonelleri için özel çalışmalar yaptıklarına dikkat çeken Doğan, “İstanbul’a özel taleplerimiz var. İstanbul’da yaşamak, İstanbul’da çalışmak kolay değil. Büyükşehir tazminatı, kira yardımı ve sağlık profesyonellerimizin indirimli ulaşımdan yararlanması gibi konularda mücadelemizi sürdürüyoruz” bilgisini verdi. 

Genel Sekreter Baki: İstanbul Şubeleri Bir Bütün Olarak Çalışmalarını Sürdürüyor

Genel Sekreter Durali Baki de delegasyona hitap ederek, İstanbul’da Sağlık-Sen’in tüm şubeleriyle bir bütün olarak çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. 

Baki, “Sağlık-Sen bir dava hareketi. Bu davanın İstanbul’daki her ferdi metropol bir şehirde sendikacılık yapıyor. İstanbul’daki şubelerimizle, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız için hep birlikte mücadele ediyoruz. Yeni kurulan şubelerimizin İstanbulumuza ve teşkilatımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Kuluöztürk: Köklü Bir Hareketin Temsilcileriyiz

Sağlık-Sen’in 29 yıllık bir sivil toplum kuruluşu ve emek hareketi olduğuna vurgu yaparak sözlerine başlayan Genel Başkan Yardımcısı Sinan Kuluöztürk, “Köklü bir hareketin temsilcileriyiz. 29 yıldır sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın refahı, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, özlük ve mali hakların daha da ileriye götürülmesi için mücadele ediyoruz. İstanbul’daki sağlık çalışanlarımıza daha nasıl iyi hizmet ederiz, nasıl dokunuruz diyerek yeni şubelerimizi kurma kararı aldık. İnanıyorum ki yeni şubelerimiz güzel hizmetlere imza atacak, sahayı karış karış gezerek sorunların çözülmesi için gayret gösterecekler. İstanbul 7-8-9 Nolu Şubelerimizin Genel Kurullarının hayırlı olmasını temenni ediyorum. Yapacakları çalışmalarda başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. 

İstanbul 7 Nolu Şube Başkanı Sinanoğlu: Durmayacağız, Yorulmayacağız

İstanbul 7 Nolu Şube Başkanı Enver Sinanoğlu ise yaptığı konuşmada, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sağlık profesyonellerimiz için daha çok çalışacağız. Bu göreve layık olmak için durmayacağız, yorulmayacağız. Bu görevi layıkıyla yerine getireceğiz” dedi. 

İstanbul 8 Nolu Şube Başkanı Lapanta: Gece Demeden Gündüz Demeden Mücadelemizi Sürdüreceğiz

Şifa dağıtan ellere umut olmak için çalıştıklarını kaydeden İstanbul 8 Nolu Şube Başkanı Ömer Lapanta, “İstanbul’da görev yapan sağlık ordumuz için çalışıyoruz. Gece demeden gündüz demeden çalışmalarımızı, mücadelemizi sürdüreceğiz. Erdemliler hareketine yakışır şekilde sadece hakikati haykıracağız” diye konuştu. 

İstanbul 9 Nolu Şube Başkanı Sağdıç: Çalışmaktan Geri Durmayacağız

İstanbul 9 Nolu Şube Başkanı Mustafa Sağdıç, “Güçlü bir şekilde sahada olacağız. Sağlık çalışanlarımızın sorunlarını çözmek için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Üzerimize düşenden fazlasını yapacak daha da güzel yarınlar için çalışmaktan geri durmayacağız” diye konuştu. 

Sağlık-Sen İstanbul 7 Nolu Şube’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Enver Sinanoğlu, Şube Sekreteri Elif Demirtaş, Teşkilattan Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı Bayram Polat, Mali İşlerden Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı Melik Kıroğlan, Basın ve İletişimden Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı Seval Aktaş, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı Furkan Yalçın, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı Arzu Keser. 

Sağlık-Sen İstanbul 8 Nolu Şube’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Ömer Lapanta, Şube Sekreteri İsmail Solmaz, Teşkilattan Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı Bediha Şahin Özcan, Mali İşlerden Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı Cemal Aksoy, Basın ve İletişimden Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı Mutlu Murat Yalçın, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı Mehtap Çetin Çalışkan, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı Talha Yasir Şeremet. 

Sağlık-Sen İstanbul 9 Nolu Şube’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Mustafa Sağdıç, Şube Sekreteri Zekiye Küçük, Teşkilattan Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı Emel Yanık, Mali İşlerden Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı Ali İhsan Şeker, Basın ve İletişimden Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı Kubilay Kılıç, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı Mücahid Çelik, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı Filiz Tatlıcı. 

PAYLAŞ :