Memiş: Ülkemiz Ateş Çemberinin İçine Çekilmek İsteniyor
15 Ocak 2016, Cuma

Genel Başkanımız Metin Memiş, ülkemizin bir ateş çemberinin içine çekilmek istendiğini, milletçe uyanık olmamız gerektiğini söyledi. Genel Başkanımız Memiş, Genel Başkan Yardımcılarımız Himmet Bayar ve Abdülaziz Aslan’la birlikte Şanlıurfa Şubemizin İl Divan Toplantısı’na katıldı. Burada konuşan Memiş, sendikamızın çalışmaları ve gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu.

 

Önce Sultanahmet, ardından da Diyarbakır’ın Çınar ilçesindeki bombaların aynı amaca hizmet ettiğini belirten Genel Başkanımız Memiş, “Bundan önceki saldırılarda olduğu gibi, son iki terör saldırısında ülkemizin birlik ve beraberliği hedef alınmıştır. Ülkemizi Ortadoğu’daki ateş çemberinin içine çekmek isteyenler, taşeron ve kiralık örgütler aracılığı ile ülkemizde bir kaos ortamı oluşturma çabasındadır. İstanbul’daki saldırının turistik bir yerde olması ve hayatını kaybedenlerin başka ülke vatandaşı olması da, ülkemizi uluslararası arenada bir terör ülkesi olarak göstermenin çabasıdır” şeklinde konuştu.

 

Milletçe birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz müddetçe üstesinden gelemeyeceğimiz sorun olmadığını ifade eden Memiş, teröre karşı verilecek en büyük cevabın, bu birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmek olduğunu kaydetti.

 

Geçtiğimiz hafta Cizre, Nusaybin ve Mardin’de sağlık çalışanlarını ziyaret ettiğini hatırlatan Memiş, hayatları pahasına hizmet veren sağlık çalışanlarının varlığı ile bir kez daha gururlandığını ifade etti. Terörle mücadelenin etkin olarak yürütüldüğü bölgelerdeki sağlık çalışanlarının güvenliklerinin mutlaka sağlanması gerektiğini belirten Genel Başkanımız Memiş, lojmanlar yapılana kadar da bu bölgedeki sağlık çalışanları için güvenilir konaklama ortamları yapılması gerektiğini dile getirdi.

 

2016’ya girilmesiyle birlikte toplu sözleşmede elde ettiğimiz bir çok kazanımın hayata geçtiğini belirten Memiş, mutabakat altına alınan ancak uygulanması için çalışmaların tamamlanmadığı konuların takipçisi olduğumuzu, bunların da en kısa sürede hayata geçmesi için çalıştığımızı ifade etti.

 

Genel Başkanımız Metin Memiş, Şanlıurfa programı kapsamında Vali İzzettin Küçük, Kamu Hastaneleri Kurumu Genel Sekreteri Uz. Dr. M. Cihan Ekmen’i de ziyaret etti. Ziyaretlerde Şanlıurfa Şubemizin Yönetim Kurulu üyeleri de bulunurken, Genel Başkan Yardımcılarımız Himmet Bayar ve Abdülaziz Aslan da katıldı.


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :